Paarden

Behandeling van paarden

Binnen Dierenartsencombinatie ZuidOost hebben we uitgebreide mogelijkheden voor de behandeling van uw paard. Op de locaties Deurne, Gemert en Helmond kunnen wij uw paarden op de praktijk behandelen, maar natuurlijk verzorgen wij ook visites aan huis.

U kunt bij ons terecht voor vaccinaties, aan- en verkoopkeuringen, tandheelkunde, kreupelheid, PROK, vruchtbaarheidsbegeleiding, luchtwegaandoeningen, castraties (staand en liggend) en chirurgische ingrepen.

Aan- en verkoopkeuringenpaard

Aan de koop van een paard gaat vaak een lang traject vooraf om een paard te vinden wat bij u past. Om meer zekerheid te krijgen over de gezondheid van het paard en de kwaliteit van het beenwerk is het verstandig om een klinische keuring uit te voeren, al dan niet uitgebreid met het maken van röntgenfoto’s.

Digitale röntgen op locatie

Voor het maken van röntgenfoto´s hebben wij digitale röntgenapparatuur tot onze beschikking. Hiermee kunnen wij ook röntgenfoto´s maken in het kader van de PROK. Met name voor het screenen van meerdere paarden of het röntgenonderzoek van paarden verdacht van een botbreuk hebben we de mogelijkheid om dit op locatie te doen.
Wij hebben hiervoor een speciaal ingerichte aanhangwagen voorzien van alle benodigde apparatuur om bij u aan huis röntgenfoto´s te kunnen maken.

Fertiliteitsbegeleiding van de merrie

De begeleiding van uw merrie kan bij u aan huis of bij het hengstenstation waar wij de begeleiding doen. Hiervoor hebben wij moderne echoapparatuur tot onze beschikking.
Dierenartsencombinatie ZuidOost heeft een eigen laboratorium, waardoor uitslagen snel bekend zijn. Dit geeft ons de mogelijkheid om bij de zogenoemde “probleemmerries” snel de juiste behandeling in te stellen. Dit voorkomt dat er een cyclus overgeslagen moet worden. Ook de begeleiding van een merrie die met diepvriessperma geïnsemineerd moet worden is bij ons in vertrouwde handen.

Gebitsbehandelingen

Gebitsverzorging van uw paard speelt een essentiële rol in het behoud een goede gezondheid en een fijn rijpaard. Als dierenartsenpraktijk helpen wij u hierin graag verder.
Zowel voor routine gebitsverzorging als meer specialistische tandheelkunde kunt u bij ons terecht.

Echo en videoscopie

Bij kreupelheden met problemen in de “weke delen” (pezen, ligamenten, peesschedes) is echo de aangewezen methode om een diagnose te stellen. Ook bij de revalidatie van een peesblessure is de echo een zeer bruikbare techniek om de voortgang te evalueren.
Problemen met de voorste luchtwegen, als langdurige hoestklachten of bijgeluiden tijdens het rijden, kunnen het beste in beeld gebracht worden met behulp van een scopie.
Indien nodig kan er ook een longspoeling gedaan worden om tot een diagnose te komen.

Dieetvoeders

Met Sanéqui dieetvoeders kan een evenwichtig dieet samengesteld worden voor paarden met chronische spijsverteringsstoornissen: zoals vermagering, koliek, slecht verteerde mest of hoefbevangenheid. Ook kan Sanéqui uitstekend ingezet worden voor het nutritioneel herstel van zieke paarden en paarden met spierproblemen. Sanéqui voeders bevorderen het herstel en verminderen klachten.

Sanéqui is alleen verkrijgbaar op advies van de dierenarts. Zo krijgt ieder paard de aandacht en de zorg die het verdient. Sanéqui is ook zeer geschikt voor paarden met bijzondere behoeften, zoals drachtige merries, veulens, paarden met overgewicht en sportpaarden.