Naast standaard ingrepen zoals castratie en sterilisatie (laparoscopisch), kunt u bij ons ook terecht voor weke delen chirurgie en orthopedische ingrepen. Tijdens het maken van de afspraak wordt u door de assistente ingelicht over de voorbereidingen die u thuis alvast kunt treffen.

Chirurgische ingrepen

Bij weke delen chirurgie kunt u denken aan:

  • Chirurgie van maag, darmen, nieren, blaas en milt
  • Keizersneden
  • Verwijderen van tumoren/bultjes
  • Correcties aan neus, lip en ogen

Orthopedische operaties:

Orthopedische ingrepen die wij uitvoeren:

Voorbereiding van de dierenarts

Alvorens het dier onder narcose te brengen zullen wij het eerst wegen i.v.m. de juiste dosering van de narcosemiddelen. Vervolgens zullen wij een algemeen lichamelijk onderzoek uitvoeren om een inschatting van de gezondheidstoestand van uw huisdier te verkrijgen.

Bloedonderzoek

Omdat een lichamelijk onderzoek niet alle mogelijke problemen aan het licht brengt, is het soms raadzaam om voorafgaande aan de operatie een aanvullend bloedonderzoek te doen. Op deze wijze is het mogelijk om meer te weten te komen over de werking van de lever en de nieren. Deze twee organen spelen een belangrijke rol bij het ontgiften van het bloed en zodoende ook bij het verwerken en uitscheiden van de narcosemiddelen.  Aan de hand van deze gegevens kan de narcose aangepast (andere middelen of extra bewaking) of de operatie uitgesteld worden, zodat er eerst een behandeling ingesteld kan worden.

Vooral bij de wat oudere patiënt kunnen de lever en nieren weleens een verminderde werking hebben, zonder dat er in het normale dagelijkse leven klachten naar voren komen.

Nazorg

Na iedere ingreep gaan onze patiënten naar de recoveryruimte, waar ze bij kunnen komen van de narcose in verwarmde hokken met vloer- en ruimteverwarming die per patiënt instelbaar is. Er is de gehele dag een operatieassistente aanwezig om uw dier in de gaten te houden en te verzorgen.

De meeste patiënten kunnen op de dag van de operatie al naar huis. Uw dier gaat pas naar huis als hij of zij weer kan lopen, zo wordt ieder risico op post-operatieve complicaties zo minimaal mogelijk gehouden. Dankzij moderne intraveneuze anesthesie en inhalatie gasnarcose is de uitslaaptijd tegenwoordig minimaal.

Bij het ophalen van uw dier wordt u door onze operatieassistente ingelicht over het verloop van de operatie en de nabehandeling. Bij zwaardere of ingewikkelde ingrepen kan het zijn dat de dierenarts zelf de nazorg aan u uitlegt.

Nog vragen over de operatie van uw dier?

Bent u toch nog wat angstig voor de narcose van uw huisdier of heeft u nog vragen over de aard van de ingreep? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wij leggen het graag nog eens uit!

Contact opnemen