Het is natuurlijk ontzettend gezellig als u uw hond mee kunt nemen op vakantie. Samen genieten van het lekkere weer, wandelingen maken en genieten van de omgeving. Om ervoor te zorgen dat uw reis voor zowel uw hond als u zelf een succes wordt, is een goede voorbereiding nodig.

Voor alle informatie over de invoereisen per land kijk op: www.licg.nl of neem contact op met een van onze vestigingen.

De voorbereidingen

Als u van plan bent uw huisdier mee op vakantie te nemen, is het goed om vooraf bij uw vakantieadres te informeren of huisdieren welkom zijn. Bij een reis naar het buitenland moet u rekening houden met de reisduur, het klimaat en de conditie van uw dier. Sommigen dieren kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen autoreizen of hoge temperaturen. Verdiep u daarom goed in de behoeften van uw huisdier en de desbetreffende bestemming.

Eisen per land

Landen stellen ook eisen bij het reizen met huisdieren. Laat u daarom goed informeren over de invoereisen van uw bestemming. Denk hierbij ook aan de landen waar u eventueel doorheen reist. Zodra u de grens over gaat is het verplicht uw dieren te vaccineren tegen rabiës en een paspoort van uw dier te hebben, maar sommige landen hebben aanvullende eisen.

Kijk op www.licg.nl voor een overzicht van de invoereisen per land.

Neem contact op