Nieuw; Hart screening voor de hond!

 In Algemeen, Dierenkliniek Bijsterveld, Dierenkliniek Deurne, Dierenkliniek Gemert, Dierenkliniek Helmond, Dierenkliniek Laarbeek, Gezelschapsdieren

Hartproblemen komen vaker voor dan men denkt. Bij kleine honden zien we eerder klepproblemen, en bij grote honden meer hartspierziektes. Vooral wanneer tijdig ontdekt, kunnen we met de juiste behandeling nog veel verbeteren ten aanzien van welzijn  en de levensverwachting.

Speciaal voor de hond hebben we een hart screening ontwikkeld. Het doel hiervan is om bij enige onzekerheid omtrent het functioneren van het hart, bijvoorbeeld achteruitgang van uithoudingsvermogen, een hartecho en een röntgenfoto te maken. Bovendien kunnen we aan de hand van de onderzoeksresultaten vrij nauwkeurig bepalen of een medicinale behandeling al zin heeft.

Voor een complete hart screening plannen we minimaal 30 minuten tijd in. Tijdens de afspraak word uw dier nagekeken en eventuele problemen worden besproken. Er wordt een hartecho gemaakt en een röntgenfoto. De kosten voor de complete hart screening, komen op 150 euro (incl. BTW). U kunt hiervoor een afspraak maken op vrijdagochtend op onze praktijklocatie in Gemert.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met de dierenarts of assistente.