Nieuwsbrief gezelschapsdieren december 2016

 In Algemeen, Dierenkliniek Bijsterveld, Dierenkliniek Deurne, Dierenkliniek Gemert, Dierenkliniek Helmond, Dierenkliniek Laarbeek, Gezelschapsdieren

Winterse tips!

De winter en de feestdagen staan weer voor de deur met al zijn voor- en nadelen. Graag willen we u weer wat tips geven om de winter en de kou op een goede manier door te komen.

Ieder pondje gaat door het mondje

Ook voor onze huisdieren zijn dit tijden waarop ze makkelijker wat te zwaar worden. Het weer is kouder en slechter, waardoor wij en onze huisdieren minder naar buiten gaan. De uitlaatrondes worden wat korter en katten blijven liever binnen voor de warme haard. Het gevolg is minder beweging, terwijl we in deze gezellige periode onze huisdieren juist vaker verwennen met wat lekkers.
Ons advies is om in de winter het gewicht van uw huisdier extra in de gaten te houden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de portie van het voer aan te passen. Soms is het gemakkelijker en fijner voor uw dier om een vezelrijker, energielager en meer vullend dieet te geven. Met uw hond kunt u altijd binnenlopen op een van onze locaties om te wegen en advies. Voor uw kat kunt u gemakkelijker een afspraak maken bij een assistente.

Chocolade gevaar!

Het is goed om met de feestdagen ook het snoepgoed en met name de chocolade goed in de gaten te houden. Ook al eten honden het graag, net als wij, chocolade is giftig voor huisdieren! Neem direct contact op met uw dierenarts wanneer uw huisdier chocolade heeft gegeten.

Bang voor vuurwerk

Het is bijna zover “de jaarwisseling”. Denkt u op tijd aan preventieve maatregelen, indien uw dier last heeft van vuurwerkangst? Voor sommige medicatie is het goed om het effect op een rustig tijdstip uit te proberen. Voor angst remmende medicatie en tips kunt u terecht op onze website, telefonisch of bij de balie.

Extra aandacht voor dierenvoeten

Wanneer het gaat sneeuwen wordt er vaak gepekeld. Sneeuw en zout kunnen tussen de tenen blijven hangen en irriteren. Het advies om dit te voorkomen is voor het uitlaten de voetzooltjes in te smeren met vaseline, bij thuiskomst kunnen de voetjes afgespoeld worden met lauw water en goed gedroogd. Ook het eten van sneeuw dient voorkomen te worden, aangezien dit maag-darmklachten kan geven, mede door het zoutgehalte van de pekel.


Receptvrije producten en voeding nu snel en gemakkelijk thuisbezorgd!

Dierenartsencombinatie ZuidOost heeft sinds oktober 2016 haar eigen webshop. Deze webshop beschikt over een groot assortiment aan veterinaire producten waarvoor u geen recept nodig heeft. Zo kunt u hier de favoriete voeding van uw huisdier bestellen maar ook leuke speeltjes en producten voor de verzorging van uw dier.

Deze producten kunnen bij u thuis worden afgeleverd of op een locatie naar keuze. Wanneer u voor 31 december bestelt kunt u nog gebruik maken van onze feestdagenkorting. Deze kan oplopen tot wel -25%!


Voordeling vaccineren tijdens het vaccinatiespreekuur in Dierenkliniek Bijsterveld

Wanneer uw huisdier gezond en fit is, is er de mogelijkheid op onze locatie dierenkliniek Bijsterveld in Helmond uw huisdier voordelig te laten vaccineren.

_4rs9648Deze praktijklocatie ligt centraal binnen ons praktijkgebied en heeft iedere werkdag tussen 14:00 en 15:00 een vaccinatiespreekuur. Dit vaccinatiespreekuur is geschikt voor dieren zonder klachten en als u verder geen vragen heeft. Er wordt een eenvoudige gezondheidscheck uitgevoerd. Tijdens dit inloopspreekuur hoeft u geen afspraak te maken en wordt u in volgorde van binnenkomst geholpen.
Bij problemen en/of specifieke vragen kunt u een afspraak maken op het reguliere spreekuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw praktijklocatie.