Nieuwsbrief gezelschapsdieren januari 2015

 In Algemeen, Gezelschapsdieren

2015 is voor ons goed begonnen met de aansluiting van Dierenkliniek Bijsterveld bij de klinieken van Dierenartsencombinatie Zuidoost.
Een andere positieve ontwikkeling is de uitgave van het nieuwe Europees dierenpaspoort. Dankzij deze bepaling van de overheid wordt het voor handelaren moeilijker gemaakt om illegaal honden in te voeren.
Naast vernieuwing staan we ook voor het behouden van goede gewoontes. De maand februari staat al jarenlang in het teken van de gebitsverzorging van uw huisdier, ofwel “De Maand van het Gebit”. Ook dit jaar worden op al onze praktijklocaties gratis gebitscontroles uitgevoerd door onze assistentes. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u de tijden waarop u een afspraak kunt maken voor een gebitscontrole.


Overname dierenartsenpraktijk ‘t Bijsterveld

Per 1 januari 2015 is dierenartsenpraktijk ‘t Bijsterveld overgenomen door Dierenartsencombinatie ZuidOost. De praktijk wordt op de huidige locatie voortgezet. Na bijna 30 jaar dierenarts en eigenaar geweest te zijn van dierenartspraktijk ’t Bijsterveld heeft mevr. van Wetering besloten om van haar pensioen te gaan genieten. Voor veel mensen met huisdieren was zij al jarenlang een vertrouwd gezicht in de binnenstad van Helmond. Door de jarenlange goede samenwerking tussen dierenartspraktijk ’t Bijsterveld en Dierenartsencombinatie ZuidOost was deze overname een logisch gevolg. Samen met mevr. van Wetering zullen wij in goed overleg de patiënten en hun dossiers overnemen, zodat de medische zorg voor de huisdieren gewaarborgd blijft.
Met vestigingen in Helmond Stiphout, Deurne, Laarbeek en Gemert wordt Bijsterveld de vijfde dierenkliniek van Dierenartsencombinatie ZuidOost. Door aansluiting bij de klinieken van Dierenartsencombinatie ZuidOost zijn specialistische behandelingen, zoals echografie, röngenfoto’s, laparoscopische ingrepen en orthopedie, ook voor klanten van Dierenkliniek Bijsterveld binnen handbereik gekomen.
Twee dierenartsen, Drs. Marja van de Acker en Drs. Anky van Gastel, zullen het werk op de locatie Bijsterveld overnemen. Het inloopspreekuur in de middag en avond blijft vooralsnog ongewijzigd, al zullen wij wel geleidelijk overgaan naar het werken op afspraak. De openingstijden voor het maken van een consult op afspraak of het inplannen van een operatie zijn uitgebreid met de maandag en donderdagochtend.

Openingstijden Dierenkliniek Bijsterveld:

Maandag  09.00 – 19.00 uur
Dinsdag  13.30 – 19.00 uur
Woensdag  13.30 – 19.00 uur
Donderdag  09.00 – 19.00 uur
Vrijdag  13.30 – 19.00 uur
Zaterdag  Gesloten

Dagelijks inloopspreekuur van 14.00-15.00 uur en van 18.00-19.00 uur, voor het maken van een afspraak buiten de inloopspreekuren belt u naar 0492-525348.


Nieuw EU paspoort

In onze nieuwsbrief van oktober heeft u kunnen lezen over de regelgeving betreft het toelaten van honden, katten en fretten onder de 15 weken leeftijd. Deze regelgeving is op 29 december 2014 van kracht gegaan en tegelijk is er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven.
Het nieuwe EU paspoort mag alleen door dierenarts en volledig ingevuld worden meegegeven. Er wordt gewerkt met paspoortnummers, zodat exact kan worden bijgehouden bij welke dierenarts de paspoorten zijn uitgegeven. In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Ook vaccinatiestickers moeten met een speciale lamineersticker worden afgeplakt door de dierenarts. Op deze manier kan minder gemakkelijk gefraudeerd worden.
Als uw huisdier al een EU dierenpaspoort heeft en de identificatie van het dier is voor 29-12-2014 hierin ingevuld, dan mag u dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt uw huisdier na 29-12 een paspoort en wilt u met het dier reizen, dan moet dit een nieuw EU dierenpaspoort zijn.


Februari: Maand van het Gebit

In deze maand wordt landelijk het gebit van de hond en kat onder de aandacht gebracht. Net als voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar gratis gebitscontroles voor honden en katten. Tijdens deze gebitscontrole zal de dierenartsassistente uitleggen hoe de toestand is van het gebit van uw huisdier en hoe het gebit schoongehouden kan worden. Tevens wordt er aangeven of uw dier een behandeling nodig heeft, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van tandplak en/of tandsteen.

Heeft u interesse in een gratis gebitscontrole voor uw hond en/of kat?
U kunt bij de assistente voor de volgende momenten een afspraak maken:

Dierenkliniek Deurne
Dinsdag  15.00 – 16.00 uur
Donderdag  15.00 – 16.00 uur

Dierenkliniek Gemert
Dinsdag  15.00 – 16.00 uur
Woensdag  15.00 – 16.00 uur

Dierenkliniek Helmond
Dinsdag  15.00 – 16.00 uur
Donderdag  15.00 – 16.00 uur

Dierenkliniek Laarbeek
Maandag  16.00 – 17.00 uur
Donderdag  16.00 – 17.00 uur

Dierenkliniek Bijsterveld
Dinsdag  15.30 – 16.30 uur