Nieuwsbrief november 2017

 In Algemeen, Dierenkliniek Bijsterveld, Dierenkliniek Deurne, Dierenkliniek Gemert, Dierenkliniek Helmond, Dierenkliniek Laarbeek, Gezelschapsdieren

In oktober heeft wereldwijd de lancering plaats gevonden van CYTOPOINT, een nieuw medicijn tegen jeuk bij honden. Wie onze Facebook pagina in de gaten heeft gehouden weet dat we dit medicijn als eerste in Nederland al sinds augustus 2017 mochten gebruiken. Met goed resultaat!
In deze nieuwsbrief bespreken we verschillende medicijnen die het leven van u en uw huisdier een stuk makkelijker maken. Ons doel is om u op de hoogte te stellen van de mogelijkheden. Of de besproken behandelingen voor uw dier geschikt zijn kunt u bespreken met uw dierenarts of assistente.


Goed nieuws voor de hond met jeuk!

Cytopoint is een nieuw medicijn tegen jeuk bij honden. Het medicijn wordt gegeven als periodieke injectie voor de behandeling van de klinische tekenen van atopische dermatitis bij honden (jeuk en ontsteking).

Jeuk wordt in veel gevallen veroorzaakt door een allergie. Cytopoint is een jeukremmer. Het geneest de allergie niet maar onderdrukt één van de meest vervelende symptomen van de allergie: jeuk. Op andere uitingen van allergische dermatitis zoals huidontsteking heeft het minder effect. Cytopoint zal daarom vaak onderdeel zijn van een zogenaamde combinatiebehandeling.

De te gebruiken dosering hangt af van het gewicht van de hond. Cytopoint begint binnen acht uur na de injectie te werken en het effect duurt tot minimaal 28 dagen en maximaal 56 dagen.

Voordelen:
• Kan gecombineerd worden met veel gebruikte diergeneesmiddelen,
• Geen extra belasting van lever en nieren,
• Ook geschikt voor honden <12 maanden,
• Gemak voor eigenaar van een langwerkende injectie.

Nadeel:
• Cytopoint valt in een hogere prijsklasse.

Wilt u weten of uw hond in aanmerking komt voor een behandeling met Cytopoint neem dan contact op met onze praktijklocatie Laarbeek, tel: 0492-462899.


De tip voor een gelukkige kat!

FELIWAY is een reeks van eenvoudig te gebruiken producten die ongewenst kattengedrag helpen te voorkomen. Dit door middel van slimme en natuurlijke producten op basis van feromonen.

NIEUW: Feliway Friends

Soms kan het delen van een huis moeilijk zijn voor katten. 60% van de katteneigenaren met meer dan 1 kat in huis ziet spanningen tussen zijn/haar katten. FELIWAY FRIENDS vermindert vijandigheid tussen je katten en zorgt ervoor dat ze gelukkig samen onder één dak kunnen leven. Dit komt door Cat Appeasing feromoon, dat de moederpoes produceert tijdens de lactatie om een band te creëren tussen haar en de kittens. Katten herkennen dit feromoon gedurende hun hele leven, waardoor het op latere leeftijd ook een kalmerend effect zal hebben.

Feliway Scratch

Krabben is natuurlijk gedrag voor de kat en mag en kan niet gestopt worden. Het krabben kan wel verplaatst worden als dit gebeurt op een ongewenste plek, zoals je meubels. Dit kan met behulp van FELIWAY SCRATCH. Het product heeft een 3-voudige werking:

  1. Kattenkruid lokt de kat naar de krabpaal (aantrekking door geur).
  2. De blauwe kleur bootst de krabmarkering na (visuele aantrekking).
  3. Het pootjesferomoon (F.I.S.) zorgt ervoor dat de kat daar gaat krabben (instinctief krabgedrag).

Laat uw hond makkelijk zijn oren zalven?

Osurnia is een nieuwe oorzalf voor oorinfecties bij de hond. Behandeling met Osurnia is uitermate geschikt voor honden waarbij het zalven van de oren zeer lastig is. De volledige behandeling wordt door de dierenarts in slechts 2 bezoeken uitgevoerd. Gemak voor zowel eigenaar als dier!

Voordelen van de Osurnia:

  • Het hoeft slechts 1x per week te worden toegediend; de meeste oorzalven moeten iedere dag of soms zelfs 2x per dag toegediend worden.
  • Het oor hoeft slechts 2x te worden behandeld; 1 tube Osurina per oor met een tussentijd van een week.