Nieuwsbrief november 2020

 In Algemeen, Dierenkliniek Bijsterveld, Dierenkliniek Brouwhuis, Dierenkliniek Deurne, Dierenkliniek Gemert, Dierenkliniek Helmond, Dierenkliniek Laarbeek, Gezelschapsdieren

Naar de dierenarts gaan in Corona tijd

Als geen ander beseffen wij hoe belangrijk uw huisdier voor u is, juist nu. Daarom doen wij er alles aan om ook in de Corona-crisis optimale diergeneeskundige zorg te blijven verlenen.

Bij ons staan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze patiënten, medewerkers en klanten op nummer één. We doen ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen, zoals altijd.

U kunt dus gewoon een afspraak bij ons maken. Voor de volledigheid willen wij u nogmaals op de hoogte stellen van de door ons genomen corona maatregelen.

Wij vragen u rekening te houden met de volgende regels:

 • Kom alleen de praktijk binnen als u zelf gezond bent. Bij klachten zoals een loopneus, hoesten, keelpijn en/of koorts verzoeken wij u om niet naar de praktijk te komen en afspraken op stal te annuleren.
 • Wij werken uitsluitend op afspraak.
 • Wij vragen u om met maximaal 1 begeleider per dier te komen.
 • Het dragen van een mondkapje binnen de kliniek is verplicht.
 • Bewaar 1,5 meter afstand tussen andere klanten en dierenarts/assistente.
 • Wij verzoeken u om uitsluitend met PIN te betalen.
 • Volg de richtlijnen van het RIVM

Wat doen wij om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

We hebben verschillende maatregelen getroffen om onze medewerkers veilig te laten werken. Zo kunnen dieren de noodzakelijke zorg krijgen waar ze recht op hebben. Denk hierbij aan:

 • Medewerkers met griep en/of verkoudheidsverschijnselen blijven thuis.
 • Wij plannen meer tijd tussen de consulten voor een soepele doorstroming.
 • Waar mogelijk helpen we u telefonisch, per mail of binnenkort ook met een videoconsult.
 • Zoals altijd houden we ons aan zeer strenge hygiënische richtlijnen. De kliniek wordt goed schoongemaakt en gedesinfecteerd.
 • Wij zullen u tijdens het maken van een afspraak wijzen op onze richtlijnen en hiervoor vragen uw medewerking.

Veel gestelde vragen:

Welke dieren kunnen bij de dierenarts komen?

Alle dieren zijn welkom. Spoedgevallen gaan zoals altijd voor.

Kan ik medicijnen en voeding afhalen?

U kunt nog steeds terecht bij ons voor het ophalen van medicijnen, voeding en overige producten. Het is fijn als u deze vooraf telefonisch besteld. Wij zorgen dan dat het voor u klaar staat, zodat de wachttijd voor u beperkt wordt en het niet te druk wordt aan de balie.

Zijn er aangepaste openingstijden?

Wij werken volgens onze reguliere openingstijden, deze zijn te vinden op onze website. Buiten openingstijden en in het weekend zijn wij voor spoedgevallen 24 uur per dag bereikbaar. U kunt ons bereiken via het reguliere telefoonnummer van uw praktijklocatie. Voor vaccinaties bieden wij de mogelijkheid om een online een afspraak in te plannen.

Zijn huisvisites mogelijk?

In verband met het Corona-virus beperken wij het aantal huisvisites tot een minimum. Het afspreken van een huisvisite gaat altijd in overleg met de dierenarts.

Wij verzoeken u om telefonisch contact op te nemen voor het maken van een afspraak. Houdt er rekening mee, dat het inplannen van een huisvisite niet altijd op dezelfde dag kan. Een afspraak op de praktijk is vaak wel op dezelfde dag mogelijk.

Daarnaast vragen wij u om zelf zorg te dragen voor mondkapjes en voldoende afstand tijdens de duur van de huisvisite. Mocht u of een van uw huisgenoten corona verschijnselen vertonen, zoals verkoudheid of koorts, dan kan de visite helaas niet doorgaan. Het tarief van een huisvisite inclusief consult bedraagt 69,60 euro.

Voor consulten en behandelingen kunt u altijd terecht in onze dierenkliniek, waar alle hulpmiddelen en medicatie aanwezig zijn om uw dier zo goed mogelijk te helpen.
Mocht u geen vervoer hebben, dan kan de lokale dierenambulance waarschijnlijk de helpende hand bieden.

Overige vragen?

Loopt u tegen onverwachte problemen aan, maakt u zich zorgen of kunnen we u op een andere manier helpen. Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee om uw bezoek aan onze dierenkliniek zo veilig en prettig mogelijk te maken.

 


Een hond aanschaffen in Corona tijd

De populariteit van huisdieren is sinds de uitbraak van het coronavirus toegenomen. Nu mensen meer thuis zijn, lijkt een hond adopteren het perfecte moment. Maar weet waar je aan begint. Het aanschaffen van een huisdier is een lange termijnplan. U bent verantwoordelijk voor de hond, een dierenleven lang.

Checklist: 4 dingen om bij stil te staan

Het hebben van een hond kost energie, tijd, aandacht en geld. Voordat u de beslissing maakt om een hond te nemen is het verstandig om na te gaan of een hond bij uw leven past.
Deze checklist helpt daarbij:

1. Een hond voor de komende 14 jaar
Honden kunnen geweldige huisdieren zijn, maar de beslissing om een hond te nemen is er een om goed over na te denken. Honden kunnen gemiddeld wel 14 jaar oud worden. Realiseer je bij het aanschaffen van een hond dat hij mogelijk 14 jaar of langer bij je is. Hoe oud precies is afhankelijk van het ras.

2. Een hond heeft gezelschap nodig
Nu zit u wellicht thuis vanwege de coronacrisis. Maar is dat straks ook het geval? Een hond heeft behoefte aan gezelschap. Als hij niet geleerd heeft hoe het is om alleen te zijn, dan kan dit problemen geven in de toekomst. De gemiddelde hond kan maximaal 4 uur alleen zijn.

3. Het uitlaten van de hond
Een hond moet minstens vier keer per dag naar buiten. Ook als het regent of koud is. Wat de duur van een wandeling is, ligt aan het ras. Het ene ras heeft meer beweging nodig dan het andere. Het is ook van belang dat er voldoende ruimte beschikbaar is in de omgeving waar de hond lekker los kan lopen.

4. Een hond voor het hele gezin
Het is belangrijk dat het hele gezin achter de aanschaf van een hond staat. Als iedereen dezelfde regels hanteert in huis, maakt dit de opvoeding van de hond een stuk gemakkelijker! Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om na te gaan of iemand binnen het gezin allergisch is voor honden. Heb je kinderen? Realiseer je dan dat honden en kinderen niet altijd samen gaan. Een belangrijk standpunt is dan ook: kinderen en honden, hoe lief ze ook zijn, laat ze nooit zonder toezicht van een volwassene samen.

Een huisdier aanschaffen

Naast honden zijn er natuurlijk nog veel meer leuke huisdieren, die ons plezier en gezelschap kunnen bieden. Welk huisdier bij u past en waar u over na moet denken bij het aanschaffen van een huisdier leest u hier.