Nieuwsbrief paard september 2019

 In Algemeen, Dierenkliniek Helmond, Paard

PPID

Ook dit jaar is er weer een actie om voordelig ACTH te bepalen bij paarden met ziekteverschijnselen passend bij Pituitary Pars Intermedie Dysfunction (PPID).
PPID bij paarden is een aandoening die zich uit in verschillende symptomen, zoals hoefbevangenheid, spierverlies, lang krullerig haarkleed en terugkerende infecties. Deze symptomen kunnen de levenskwaliteit van het paard ernstig aantasten en soms zelfs een reden zijn voor euthanasie. Het is belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen, zodat complicaties voorkomen worden.

Van 1 september t/m 31 oktober 2019 ontvangt u 50% korting op de ACTH-test bij paarden.

De kosten voor deze test zullen hierdoor maar €35,33 zijn. Op de site www.ppidbijpaarden.nl vindt u meer informatie over PPID en de behandeling met Prascend®.


Najaarscontrole dracht

Het zomerse weer heeft weer plaatgemaakt voor een frisse wind en buien. De tijd van het jaar om uw merrie nogmaals te laten controleren op dracht. Dit in verband met een eventuele gustverklaring voor de hengstenhouder (vóór 1 oktober inleveren) of vruchtverzekering. Daarnaast is het ook prettig om te weten of u volgend seizoen een veulen kunt verwachten óf dat u vroeg kunt beginnen met drachtbegeleiding. Een levende vrucht is helaas geen garantie voor het volledig uitdragen van de dracht, maar het maakt de kans wel groot!