Digitale röntgenologie

Bij röntgen werken we met straling die gemakkelijk doorheen weke weefsels gaat, maar weinig doorheen de harde botstructuur. Hierdoor kunnen we de harde weefsels van het lichaam in kaart gaan brengen. Door de snelle ontwikkeling in de geneeskunde is het maken en delen van foto’s heel gemakkelijk geworden. De beelden zijn direct op het beeldscherm te zien en kunnen te plaatse door de dierenarts worden beoordeeld en doorgestuurd.

De DAC Zuidoost beschikt over een mobiele röntgen apparaat waardoor het mogelijk is om op locatie hoge kwaliteit digitale foto’s te maken en te beoordelen. Met name voor het screenen van meerdere paarden of het röntgenonderzoek van paarden verdacht van een botbreuk, hebben we de mogelijkheid om dit op locatie te doen.

Röntgenologisch onderzoek laat een betere diagnose van het paard toe bijvoorbeeld bij letsel en/of trauma, kreupelheid, hoefbevangenheid, gebitsproblemen, etc. Ook kunnen er foto’s genomen worden van de wervels van de nek of rug. Verder kan een beter risico-inschatting gemaakt worden voor toekomstig gebruikt bij bijvoorbeeld verkoopkeuring, sportkeuring, hengstenselectie en OC/OCD-screening.

Bel ons voor een afspraak of meer info!